зодия Стрелец  23.11. – 20.12.

    Старата поговорка “Малки деца – малки ядове, големи деца – големи ядове” сякаш е създадена за Стрелеца. При него тя важи без изключение. Това дете е твърде непохватно, ако не  и направо тромаво. Дръжте винаги в аптечката си йод и бинтове.  Малките Стрелци постоянно ви пречат и ви се мотаят в краката, докато бършете прах или чистите с прахосмукачката. Любопитството на Стрелците няма край. Те започват деня с разпитване и заспиват с въпрос на устните.

    Най-често децата от двата пола обичат училището. Тяхната разностранна интелигентност и огромното им любопитство ще превърнат ученето в забавна игра, стига живият им интерес да не бъде помрачен от досадна и отегчителна рутинност и прекалена настойчивост за строги правила и сковани учебни навици. Колко по-прогресивно става образованието, толкова по-добри и щастливи ученици ще бъдат тези деца.  Децата Стрелци попаднали на учители, които са прекалено строги, нетолерантни или предават без въображение, често проявяват желание да напуснат училище и да започнат работа.

    Учете тези деца на икономичност. Те ще харчат парите, сякаш са хартия, защото вече са установили, че тъкмо от това са направени. Трябва да свикнат, че похарчат ли джобните си, други няма да има скоро. Не им запушвайте финансовите дупки. Ако си пропилеят парите за обяд за комикси, да си носят до края на седмицата в училище сандвичи с масло и мармалад. Може и малко строго да звучи, но е наложително.

You must be logged in to leave a reply.