зодия Овен 21.03.- 20.04.

   Овенът с изумителна щедрост  ще даде играчките си на вас, на своите другарчета, на кучето на съседите и на бездомното коте. Но щедростта му ще секне, ако някой от тях го обиди, попречи му в нещо, което си е наумил, или пък не му позволи да отиде там, където иска. Тогава бъдете готови за гръм и мълния.

   Възможно е детето Овен отрано да си създаде навика да пропуска домашните си  и посочваният пример с по-послушните деца едва ли ще му повлияе. За да го накарате да се учи по-добре, го предизвикайте, вместо да го засрамвате. Овенът ще се хване за предизвикателството така, както любимото му бездомно коте се нахвърля за млякото. Само му кажете, че вероятно просто е муден или пък не тъй умен като другите ученици, а по-посредствен, но че за вас това няма никакво значение. И такъв го обичате. Божичко! Как ще се запрелистват тези учебници, като реши да ви докаже колко нелепо е подобно мнение. Та кой може да се мери с него? Денонощно ще учи!

   Децата от зодия Овен стават тартори на своята банда, измислят нови игри и какви ли не палавщини. Те или се налагат, или си счупват главите от вироглавщина, тъй че най-добре ги дръжте изкъсо още от самото начало. Детето Овен, което от малко не е приучено на послушание, ще получи не един горчив урок, когато порасне. Не забравяйте, че колкото и наперено да изглежда то, сърчицето му е лесно ранимо и в него се таят дълбоки страхове, че може да не го харесват и обичат.

   Прибирайте подаръците за рождените дни на скришни места. Овенчето е нетърпеливо, не му се чака дълго за изненадата. Недейте отрано да убивате вярата му в Дядо Коледа. Неговата чувствителност се закалява от това, че първо вярва силно, а после свиква да не вярва. Това е необходим урок. Парите, които му давате, изтичат между пръстите му, но то с радост ще ви даде последната си паричка, за да платите на млекаря. Детето Овен, с което са се отнасяли грубо през първите години, може да покаже известна защитна жестокост, но подхванато внимателно и разумно, то ще се научи да брани правата си не така силово  и ще проявява огромно великодушие и съчувствие към другарчетата си. Не му заповядайте, а винаги с ведра усмивка го карайте да свърши нещо и това дете ще направи всичко, за да ви угоди. Никога не убивайте вярата му. За него тя е необходимост като въздуха, който диша.

   Родителите и учителите не бива никога да забравят, че на децата от зодия Овен им поникват криле, когато ги хвалят; тогава те упорито продължават да се трудят, за да надминат себе си, но ако човек се нахвърли върху тях, гръмват като буре с барут, и край на всичко.

You must be logged in to leave a reply.