зодия БЛИЗНАЦИ 21.05. – 20.06.

   Децата Близнаци често нервират по-възрастните спокойни хора с бързите си, стремглави движения.  Обичайте своето дете Близнаци заради това, което то е – дружелюбно, будно и любознателно малко същество, избързало напред в развитието си. Не може да обърнете светулката в охлюв или охлюва в светулка. Както и леопардът не може да смени петната си.

   Учителите обикновено веднага забелязват, че тези момичета и момчета много бързо се научават да четат. Децата Близнаци нямат нищо против, ако учителят ги накара да рецитират и с усмивка посрещат темата за съчинение, която у другите предизвиква само въдишка. Те изпитват истинско удоволствие да общуват с околните и да споделят с тях своите знания устно или на белия лист. Много от тях притежават механични умения и си служат еднакво добре и с двете ръце. Често може да срещнете дете Близнак, което пише с лява си ръка  и рисува с дясната.

   Децата Близнаци обикновено притежават силно изразена способност да имитират другите. Типичното за Близнаците остроумие и склонност към ирония се проявява рано. И вкъщи, и в училище такова дете живее в полуизмислен, полуреален свят, в който истина и фантазия непрекъснато се преливат – ту фантазията приема лицето на истината,ту истината се представя като фантазия. Когато детето Близнаци се опита да ви убеди, че може едновременно да учи уроците си и да слуша радио, то вероятно казва истината. Ако бележките му в училище не опровергават това, защо да не му разрешите да го прави? В класната стая може да го разсее всичко – някоя муха, късче цветна хартия или струйка дим отвъд прозореца. Не е лесно да го заинтригувате, но успеете ли, ще бъдете богато възнаграден от съсредоточеното му внимание и ласкателното му любопитство. Тези деца ще ви уморяват, но и подмладяват.

You must be logged in to leave a reply.