зодия КОЗИРОГ  21.12. – 19.01.

   Детето Козирог не е от онези, които лесно се отказват от нещо или бързо се прилъгват. Ще пълзи или щапука устремено към мястото, което иска да стигне. За младия Козирог училището няма да представлява бойно поле. Той ще се справя лесно с уроците. Щом се върне вкъщи, ще си окачи палтото и незабавно ще седне да си научи за другия ден. Ако е истински Козирог, преди да се отдаде на безгрижни игри, ще гледа да си напише домашните. Когато вече е готов за развлечения, формата на игра често ще е да се преструва на възрастен.

   На учителите им е приятно да обучават деца Козирози, макар че понякога губят търпение от тяхното бавно, но упорито заучаване на материала. След като са усвоили основата, тези деца напредват успешно  в науката. Те не схващат особено бързо и не се нареждат сред блестящите ученици, ала са задълбочени и се концентрират.

   Когато вашето дете Козирог донесе бележник, където в графата “Поведение” пише: “Послушен, ученолюбив и сериозен”, но по-нататък е отбелязано, че “отказва да участва в училищни дискусии, рецитали, проявява плахост, липсва му самоувереност и не е общителен”, вие ще се обезпокоите, че сте отгледали едно безнадеждно дете. На вид по-мудно от другите, набедено за необщително и дори за “черната овца”, накрая неминуемо ще го видите застанало начело, тъй като вроденото му чувство за отговорност вдъхва доверие у всички.

   Щастие е да си родител на момиче или момиче, родено през януари. С много малки изключения това е дар божи. Стига да не го предизвикате с прекалена неделикатност, детето Козирог е мека душичка. Учтиво е с по-възрастните и ще се вслушва в думите им без изрично да се изисква това от него, освен в редките случай, когато се заинати. Ще е привързано към дом и семейство с всеотдайност и рядко ще се чудите къде е. Повечето време ще е около вас – за него това е удоволствие.

You must be logged in to leave a reply.